Mapa web
Youtube
Instagram
Campus UNED

A UNED organiza en Verín un curso sobre cómo elaborar e clasificar cervexas de baixa fermentación

27 de marzo de 2019

O 29 e 30 de marzo o sumiller Luis López Farroco exporá varias sesións teóricas e prácticas nas que os matriculados tamén aprenderán a diferenciar e definir os estilos de varias cervexas tipo lager e o seu correcto etiquetado.    

OURENSE, 27  de marzo de 2019.-A través deste seminario veremos as diversas formas de elaborar e clasificar as cervexas por todo o mundo, desde as cervexas de Monterrei ou as elaboradas con  mosto de albariño, ás alemás de trigo, descubrindo a historia e evolución da mesma, ata as receitas existentes a día de hoxe, así como as materias primas necesarias para a súa elaboración. Tamén veremos os posibles defectos perceptibles nunha cervexa e como tratar de previlos, o correcto servizo tanto de presión como en botella e como realizar unha cata sensorial de cervexa. Será do 29 ao 30 de marzo, no Museo  do Viño-Museo dous  Mercedarios en Verín. Consta de seis horas lectivas e as sesións son presenciais. O catador Luís López  Farroco é o docente.

O venres, 29, de 18:00 a 18:45  horas será definido o concepto de cervexa e farase un breve percorrido pola historia da cervexa desde os seus comezos ata os nosos días. A continuación, coñeceranse as distintas materias primas usadas na elaboración de cervexas e as características de cada unha delas.

Ás 19:20 horas mostrarase aos alumnos a forma na que se elabora unha cervexa de baixa fermentación de xeito industrial e artesanal. Vinte minutos despois ensinarase a diferenciar e a definir os diversos estilos mundiais de cervexas tipo  lager e como clasificalos. De 20:00 a 20:20  h. López  Farroco mostrará o correcto servizo dunha cervexa e as bases para ter en conta para catar de maneira obxectiva unha cervexa. A última sesión do día consistirá nunha cata práctica de varias cervexas de baixa fermentación.

O   sábado, 30 de marzo, de 10:00a 10:20  horas, tratarase achega do proceso de elaboración dunha cervexa tipo  Ale de maneira industrial e artesanal. A continuación efectuarase a clasificación dos diferentes estilos de cervexa de alta fermentación para definilos. Despois desta sesión, comentarase como nacen as cervexas de fermentación  espontanea, clasificación e definición de cada  subestilo.

De 11:00 a 11:20 horas, estudaranse diversos métodos para a elaboración de cervexas sen alcol e ensinarase a correcta interpretación da etiquetaxe dunha cervexa. Seguidamente poderanse estudar os diferentes defectos que poden aparecer nunha cervexa e como identificalos, previlos e/ou emendalos. A xornada terminará cunha cata práctica de varias clases de cervexas de alta fermentación.

O número de prazas é de 30 e o prezo da matrícula ordinaria, de 10 euros, que se realizará  online. Este curso está dirixido por Xullo Prada Rodríguez; coordinado por Luís José López  Paadin e patrocinado polo  Concello de Verín, colaborando  Servino  Consulting  S. L

Carretera de Vigo Torres do Pino  s/n Baixo 32001 Ourense - . Tel. 988371444 info@ourense.uned.es